گسترش روزافزون فناوریها در کنار مشغله فروان افراد، لزوم ارتباط را بیشازپیش نمایان میسازد. همین مسافت ها و سرعت عملها باعث شده است تا دوری مسافت ها و نبود زمان با به وجود آمدن بسترهای مختلف ارتباطی، ارتباطات غیرحضوری را بنیان گذاشت. ارتباطاتی که از دود (فرستادن پیام بهوسیله دود) آغاز شد، به نامه و تلفن و ایمیل رسید؛ این پیشرفت ادامه یافت تا بالاخره بشر توانست تجسم حضور افراد را هم بهوسیله انتقال تصاویر ویدئویی محقق بخشد. فناوریای که از آن به ارتباطات ویدئویی یاد میکنیم.
گرانی تجهیزات ارتباطات ویدئویی باعث شد تا تنها سازمان و کسبوکارهای بزرگ توان استفاده از ارتباطات ویدئویی را داشته باشند. استفاده از این فناوری در سازمانها و کسبوکارها بهمنظور برگزاری جلسات یا رویدادها و کنفرانسها سبب شکلگیری نوع ارتباط سازمانی با نام ویدئو کنفرانس شد.
در ویدئوکنفرانس مجموعه فناوریهای مخابراتی امکان برقراری ارتباط همزمان صوتی و تصویری (ویدئویی) را بین دو یا چند نقطه، در مکانهای مختلف برقرار میکنند. به دلیل کاربردهای سازمانی و تجاری این فناوری افراد را قادر خواهد ساخت تا برنامهها و فایلهای تصویــری قابلنمایش را برای مخاطبان خود ارسال و پخش نمایند. ویدئو کنفرانس میتواند با ویژگیهای دیگری نظیر ارسال پیام متنی، قابلیت رأیگیری و پخش زنده نیز همراه باشد.
امروزه هزینههای صرف شده برای برگزاری جلسات و ملاقات حضوری، بهصورت هزینههای آشکار، همچنین از دست دادن بخش قابلتوجهی از زمان، نیرو، بازده کاری و فکری این افراد بهعنوان هزینههای پنهان، نیاز به بهکارگیری از فناوریهای مدرن ارتباطی بهخصوص ویدئوکنفرانس را بالابرده است.
ویدئوکنفرانس به شکل سنتی خود شامل تجهیزات گرانقیمتی میباشد که عملاً استفاده از این تکنولوژی را برای بسیاری از سازمانها محدود ساخته است.
شوکا (شبکه ویدئوکنفرانس ایران)، استفاده از این فناوری سودمند را با هزینهای مقرونبهصرفه امکانپذیر ساخته چراکه بهجای فروش تجهیزات گرانقیمت، فناوری ویدئوکنفرانس را بهصورت سرویس (Video as a Service) در اختیار مشترکین خود قرار میدهد.
در حال حاضر شوکا، نخستین و تنها شرکت ارائهدهندهی سرویس ویدئوکنفرانس در ایران میباشد.